Láska je sladká…
... oslavte ji s Milou a vyhrajte zásobu oplatek Mila nebo skvělý šlehač od značky Bosch!
Blíží se svatý Valentýn, úžasná příležitost vyznat city své drahé polovičce nebo poděkovat těm, které máte ze všeho nejraději. Hon na nákupy ale pořádat o letošním svátku zamilovaných nemusíte, ty nejlepší dárky totiž vznikají pod vašima rukama (a od srdce). Potřebujete povzbudit, načerpat inspiraci? Máme ji pro vás.
Blíží se svatý Valentýn, úžasná příležitost vyznat city své drahé polovičce nebo poděkovat těm, které máte ze všeho nejraději. Hon na nákupy ale pořádat o letošním svátku zamilovaných nemusíte, ty nejlepší dárky totiž vznikají pod vašima rukama (a od srdce). Potřebujete povzbudit, načerpat inspiraci? Máme ji pro vás.
... jako opravdová láska!
Když se řekne Mila, vmžiku se vám vybaví křehká oplatka s jemnou vanilkovou náplní, zalitá tou nejjemnější čokoládou. Znáte ji, protože vás životem provází už dlouhá léta. Tahle oplatka je jedinečná, nenapodobitelná, prostě nadčasová.
Sladký svátek lásky
A aby byly dny ještě sladší, můžete Milu přidat do receptu na oblíbený dezert. Přesně to udělaly redaktorky Apetitu a výsledkem je návod na Čokoládové pěny.
Budete potřebovat: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g kvalitní tmavé čokolády, 100 g kvalitní bílé čokolády, 1/2 vanilkového lusku (plus jeho semínka), 1-2 oplatky Mila.
Postup je následující: Čokoládu nalámejte na kousky a každou vsypte do jedné misky. K bílé čokoládě přidejte semínka vanilky i s luskem. Smetanu zahřejte pod bod varu. Odměřte vždy 250ml a přilijte k čokoládě. Nechte chvíli stát a vymíchejte dohladka. Dejte vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne. Každou směs zvlášť vyšlehejte na nízkých otáčkách do měkkých špiček (předtím odstraňte ze smetany s bílou čokoládou vanilkový lusk). Přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte do skleniček. Posypte oplatkou Mila, nakrájenou na kostičky, či proužky, a valentýnské rozmazlování může začít.
Sladký svátek lásky
A aby byly dny ještě sladší, můžete Milu přidat do receptu na oblíbený dezert. Přesně to udělaly redaktorky Apetitu a výsledkem je návod na Čokoládové pěny.
Budete potřebovat: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g kvalitní tmavé čokolády, 100 g kvalitní bílé čokolády, 1/2 vanilkového lusku (plus jeho semínka), 1-2 oplatky Mila.
Postup je následující: Čokoládu nalámejte na kousky a každou vsypte do jedné misky. K bílé čokoládě přidejte semínka vanilky i s luskem. Smetanu zahřejte pod bod varu. Odměřte vždy 250ml a přilijte k čokoládě. Nechte chvíli stát a vymíchejte dohladka. Dejte vychladit do lednice, nejlépe do druhého dne. Každou směs zvlášť vyšlehejte na nízkých otáčkách do měkkých špiček (předtím odstraňte ze smetany s bílou čokoládou vanilkový lusk). Přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte do skleniček. Posypte oplatkou Mila, nakrájenou na kostičky, či proužky, a valentýnské rozmazlování může začít.
Inspirujte se a vyhrajte
Inspirujte se a vyhrajte
Připravte pro svoji lásku vlastní recept a vyhrajte skvělé ceny.
Tři z vás, kteří se zapojí do naší valentýnské soutěže, se můžou těšit na špičkový ruční šlehač ErgoMixx BOSCH s nástavcem na vakuování a rotující mísou. Kromě toho rozdáme hromady oplatek Mila od Sedity!
Jak se zapojit?
Připravte zamilovaný dezert dle vlastního postupu.
Fantazii se přitom meze nekladou, ovšem klíčovou ingrediencí, kterou nesmíte při svém kulinářském tvoření v žádném případě opomenout, je oplatka Mila. Dejte si ve své kuchyni záležet, vaše dílo totiž nebude hodnotit nikdo jiný než redakce Apetitu (a samozřejmě i mlsný jazýček vašeho miláčka).
Soutěž běží do 15. 2. 2022 a přihlásit se můžete prostřednictvím formuláře. Ten stačí vyplnit a vlastní recept do něj jednoduše vložit.
Už teď se nám pořádně sbíhají sliny!
Jak se zapojit?
Připravte zamilovaný dezert dle vlastního postupu.
Fantazii se přitom meze nekladou, ovšem klíčovou ingrediencí, kterou nesmíte při svém kulinářském tvoření v žádném případě opomenout, je oplatka Mila. Dejte si ve své kuchyni záležet, vaše dílo totiž nebude hodnotit nikdo jiný než redakce Apetitu (a samozřejmě i mlsný jazýček vašeho miláčka).
Soutěž běží do 15. 2. 2022 a přihlásit se můžete prostřednictvím formuláře. Ten stačí vyplnit a vlastní recept do něj jednoduše vložit.
Už teď se nám pořádně sbíhají sliny!
(C) 2024 BurdaMedia Extra, Veškeré kopírování obsahu bez souhlasu autora zakázáno.
Text: BurdaMedia Extra, Zdroj foto: Sedita, Bosch, Shutterstock.com
Staňte se naším partnerem pro lepší příběhy.
Více informací pro klienty o Burda Stories hledejte na tomto místě.